Een appartement of een eengezinswoning kopen: hoe verschillen ze?

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Overweegt u binnenkort een (andere) woning te kopen? Dan staat u voor een belangrijke keuze: kiest u voor een appartement of een eengezinswoning? Beide opties hebben hun eigen unieke kenmerken. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij.

Als u kiest voor een appartement, koopt u niet alleen uw eigen woonruimte, maar ook een aandeel in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de hal, de lift en het dak. Dit gedeelde bezit beïnvloedt het onderhoud en de opstalverzekering. Bij een eengezinswoning bent u zelf verantwoordelijk voor alle onderhoudskosten en de opstalverzekering, terwijl deze kosten bij een appartement worden verdeeld over alle eigenaren.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Bij de aankoop van een appartement krijgt u te maken met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze organisatie beheert de gemeenschappelijke delen van het gebouw en zorgt voor het onderhoud, de verzekering en de administratie. Een actieve en goed functionerende VvE kan veel zorgen wegnemen. Als eigenaar bent u verplicht lid van de VvE en betaalt u maandelijks een bijdrage.

Voordelen van een appartement

Een appartement biedt verschillende voordelen. De onderhoudskosten zijn vaak lager, de energiekosten meestal minder en voorzieningen liggen vaak in de buurt. Voor mensen die in het centrum willen wonen en geen tuin nodig hebben, kan een appartement een aantrekkelijke keuze zijn. Bovendien zijn appartementen doorgaans veiliger dankzij gemeenschappelijke ingangen en intercomsystemen.

Andere verschillen

Bij een appartement hebt u te maken met buren boven, onder en naast u. Een rijtjeshuis of vrijstaande woning biedt doorgaans meer ruimte en privacy, maar de onderhouds- en energiekosten zijn vaak hoger. Ook kan de ligging een rol spelen: winkels liggen bij veel appartementen vaak op loopafstand, terwijl 'gewone' huizen vaak in buitenwijken staan.

Hypotheken voor appartementen

Het afsluiten van een hypotheek voor een appartement lijkt op dat voor een eengezinswoning. Hypotheekverstrekkers letten vaak op de financiële gezondheid van de VvE. Een goed gevulde onderhoudsreserve en duidelijke meerjarenonderhoudsplannen kunnen positief bijdragen. Ook de waarde van uw aandeel in de gemeenschappelijke ruimtes kan een rol spelen.

Wij helpen u graag

Of u nu kiest voor een appartement of een eengezinswoning, voor het afsluiten van de hypotheek van uw nieuwe huis neemt u natuurlijk contact met ons kantoor op. Als uw vertrouwde adviseur staan wij klaar om u te helpen bij het vinden en afsluiten van de hypotheek die het beste bij u past. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Ander nieuws

Mockup

Een appartement of een eengezinswoning kopen: hoe verschillen ze?

Overweegt u binnenkort een (andere) woning te kopen? Dan staat u voor een belangrijke keuze: kiest u voor een appartement of een [...]
Lees meer
Mockup

Fatbikes ook populair bij fietsendieven

De populariteit van fatbikes is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Jongeren en offroad-liefhebbers zijn dol op deze robuuste fietsen! [...]
Lees meer
Mockup

Nieuwbouwplannen? Kom optijd met ons praten!

Wanneer zich de gelegenheid voordoet een stuk grond te kopen waarop gebouwd mag worden hebben wij niet alleen gesprekken over de [...]
Lees meer