Postbus 174, 1740 AD Schagen stip tel: (0224) 296000 stip info@grootassurantien.nl Dienstenwijzer: Algemeen Bedrijven
Algemeen
Beloningsstructuur

giftSinds mensenheugenis worden verzekeringsbemiddelaars, zoals Groot Assurantiën betaald door provisie, welke in de premie is opgenomen. In verband met de transparantie naar de verzekerden toe is door de overheid besloten om voor een aantal financiële producten dit te verbieden. De maatregelen die door de overheid zijn genomen, zijn vooral gekomen door de afsluitprovisie. Dit is een hoge provisie die de bemiddelaar ontvangt bij het afsluiten van een verzekering of hypotheek. Hier waren soms zeer hoge bedragen mee gemoeid en menig adviseur kreeg daardoor dollartekens in de ogen.
Het is ook goed dat de afsluitprovisie is afgeschaft.

Complexe producten

De overheid heeft bepaald dat er voor complexe producten (hypotheken, levensverzekeringen, pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) geen provisie, zowel afsluit- als doorlopende provisie meer mag worden berekend. Deze producten worden vanaf 1 januari 2013 verplicht netto geleverd.

Groot Hypotheken

groothypotheken-sGroot Assurantiën heeft eind 2011 al de beslissing genomen om voor hypotheken provisieloos te gaan werken. Per eind 2014 is hypotheekspecialist Jaap de Vries ons team komen versterken. Groot Assurantiën heeft toen ook de beslissing genomen om onder de naam Groot Hypotheken de hypotheek producten aan te bieden. Ook is toen de website www.groothypotheken.nl gelanceerd. Op deze website staat onder andere hoe wij, heel transparant, de kosten in rekening brengen.

Nieuwe beloningsstructuur

Per 1 januari 2013 gaat Groot Assurantiën ook voor de andere complexe producten een ander beloningssysteem hanteren. Deze beloningsstructuur kunt u vinden op deze website. De nieuwe beloningsstructuur geldt alleen voor nieuwe verzekeringen die na 1 januari 2013 worden gesloten. Als u een dergelijke verzekering bij ons sluit, zullen wij u op het moment van adviseren informeren over de werkwijze en de beloning.

Mocht u nu al meer willen weten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wij staan u graag te woord.

 

Bezoek ook onze website voor hypotheken

Klik op de banner om
direct een verzekering
af te sluiten